Educatie en Innovatie

Because we're in it!

Waarom INIT?

INIT-Group Foundation, Indonesian Netherlands International Training, is een stichting die zich sinds de jaren 80 richt op het ontwikkelen van programma's in het universitair onderwijs tussen Nederland en Indonesië. Samen met participerende universiteiten organiseren wij aanvullende opleidingen op het gebied van Cyber Security, Pega Systems en Big Data. 

De INIT-Group stimuleert en initieert onderwijsprogramma's voor IT- studenten en IT-specialisten in Indonesië. 

Tevens stimuleren en implementeren wij kennisuitwisseling en innovatie en zijn we ook in staat (tijdelijke) tekorten aan docenten in Nederland op specifieke vakgebieden een impuls te geven. Met ons INIT-Programma bieden wij vooraanstaande onderwijsprogramma's voor Indonesië, maar ook zogenaamde zoekjaar mogelijkheden voor afstuderende Indonesische studenten in Nederland, gekoppeld aan Nederlandse bedrijven.

Azië groeit uitermate hard op het gebied van IT en technische ontwikkeling. Indonesië speelt in de regio een sleutelrol en investeert massaal in opleiding, techniek en ontwikkeling. 

INIT-Group is de schakel die bijdraagt aan kennisuitwisseling en specifieke onderwijsprogramma's. Hiermee creëert INIT-Group een fundament dat uiteindelijk resulteert in het kunnen beantwoorden van de marktvraag aan specialisten, uitgevoerd door haar partners .