Educatie en Innovatie

Because we're in it!

Waarom INIT?

De Nederlandse Industrie staat de komende jaren voor grote uitdagingen als het gaat om het vinden van ICT- en andere technische specialisten. Nederland heeft technische know how en positie te verdedigen, maar de aanwas van studenten is beperkt.

INIT-Group Foundation, Indonesian Netherlands International Training, is een stichting die zich sinds de jaren 80 richt op het ontwikkelen van programma's in het universitair onderwijs tussen Nederland en Indonesië. Samen met participerende universiteiten organiseren wij aanvullende opleidingen op het gebied van Cyber Security, Pega Systems en Big Data.

De INIT-Group verzorgt selectieprocedures onder 'fresh graduated' studenten, IT-specialisten en de best afgestudeerde specialisten vanuit diverse technische universiteiten in Indonesië.

Tevens stimuleren en implementeren wij kennisuitwisseling en innovatie en zijn we ook in staat (tijdelijke) tekorten aan docenten in Nederland op specifieke vakgebieden een impuls te geven.

Azië groeit uitermate hard op het gebied van IT en technische ontwikkeling. Indonesië speelt in de regio een sleutelrol en investeert massaal in opleiding, techniek en ontwikkeling. Met ons INIT-Programma bieden wij Nederlandse bedrijven unieke kansen.

INIT-Group is de schakel die bijdraagt aan kennisuitwisseling en specifieke onderwijsprogramma's. Hiermee creëert INIT-Group een fundament dat uiteindelijk resulteert in het kunnen beantwoorden van de marktvraag aan specialisten, uitgevoerd door haar partners .